Ljuslåda, ljusram och ljusskylt med LED till butik

När vi pratar om skyltar med bakomliggande belysning så menar vi ofta ljuslåda. Men det finns fler benämningar för samma produkt: ljuslåda, ljusram, ljusskylt, ljustavla, ljusbox och skyltdisplay. Om du istället är ute efter att bygga din egen ljuslåda rekommenderar vi att ni skapar belysning med LED-lister från Ljuskoncept eller LED-lister från Xcen.

Det finns flera leverantörer av ljuslådor och ljustavlor men produkterna ser olika ut. Vill du få maximal avkastning på din investering gäller det att förstå vad du är ute efter. Vi hjälper dig med hur konstruktionen fungerar och vilka fördelar och nackdelar som finns med ljustavla som exponeringsyta för butiker, restauranger och liknande etablissemang.

Bäst i test – Ljuslådor från Xcen.se

Går att köpa här

Varför är ljuslådor bra i marknadsföringssyfte?

Ljuslådor och ljusskyltar är bra i marknadsföringssyfte eftersom de exponerar ditt budskap väldigt tydligt. Det är vanligt att butiker, restauranger, biosalonger m.fl. har flertalet ljusskyltar i sina lokaler. Budskapet når besökaren oberoende om det är ljust eller mörkt i lokalen.

Fantastisk flexibilitet med ljuslådor

En av anledningarna till att det är ett väldigt populärt alternativ för marknadsföring är flexibiliteten. Budskapet, eller det vill säga innehållet enkelt att byta ut. Detta gör att butiken eller företaget inte behöver köpa nya ljuslådor eller ljusramar. Istället går det alldeles utmärkt att trycka ut nya blad som sedan sätts in i skylten. Det tar inte mer än 5 minuter. I en biosalong blir det naturligt att exempelvis exponera sina nuvarande filmaffischer i ljuslådor och när filmen slutar spelas så är det bara att byta till nästkommande film.

Likaså är det en oerhörd bekvämlighet att kunna flytta på själva tavlan efter behov. Byter ni lokal eller bara möblerar om så kan du enkelt flytta ljusskylten till nästa plats. Det är därför ganska förståeligt att produkten är populär då det är möjligt att förnya sin marknadsföring efterhand.

Skräddarsydd/anpassad ljuslåda till butik

Det finns leverantörer som dels säljer standardstorlekar av ljusramar och ljustavlor. Sen finns det även leverantörer som arbetare med att skräddarsy ljuslådor efter kundens behov. Xcen AB är en av de som både säljer standardiserade LED-ljuslådor, men som även anpassar. I standardstorlekar brukar det gälla A4, A3, 50×70 och 70×100. De sistnämnda skulle man kunna säga är klassiska affisch/postermått.

Olika modeller av ljustavlor

Det finns dessutom en del olika modeller på ljustavlor och ljusramar. Vissa är tjockare än andra. Vissa har funktionalitet med snäppram på ljuslådan (för byte av innehåll), medan andra använder magneter för att hålla fast affischen. Är ni intresserade av vanlig skyltbelysning till butik så kan ni läsa mer om det eller kontakta oss.

LED ljustavla stor, anpassad

En större ljustavla (anpassad)

Hur fungerar ljusskyltarna?

Det kan vara intressant att veta hur det fungerar rent tekniskt när det kommer till ljusskyltar och ljustavlor. Bakom själva ramen hittar du LED-belysning som sprider ett jämnt ljus över hela ljuslådan. Eftersom belysningstekniken är LED möjliggörs väldigt tunna modeller av plattor, vilket i sig ger ett väldigt elegant och proffsigt intryck. Förutom att de kan göras tunna så blir ljusboxen också väldigt energisnål. Med en driftsstid på 30 000 timmar kommer man långt i många år utan att behöva byta ut ljuskällan. En investering som snabbt betalar tillbaka sig!

Hur kopplar jag in ljuslådan?

Det är väldigt enkelt att koppla in dessa typer av skyltar. Från tavlan kopplar du enkelt med snabbkoppling till transformator och sedan rätt in i vägguttag. Inga konstigheter!

Vad är det för tryck jag behöver för att kunna exponera mitt budskap?

Trycket kan göras på flera olika sätt. Vanligast är att trycka på vit film eller vit/opal akryl (1-2mm). Absolut inga svårigheter, inte dyrt och ditt lokala tryckeri hjälper mer än gärna till med detta!

LED ljuslåda med snäppram
Ljustavla med snäppram
Ljusram LED snäppram
LED ljuslådor montage

Bygg in ljuslådor och lysande skyltar i inredning

Här är ännu ett område som Xcen AB är experter på och har jobbat med i många år. Det handlar om att skräddarsy och efter den specifika butikens behov ta fram olika typer av ljuslådor för att belysa budskap, skyltar, bilder, text och slogans.

Denna typ av anpassade ljuslådor är väldigt eftertraktat då det smälter in i resten av inredningen. Möjligheterna med belysningen är oändliga och det går att få fram subtil exponering eller butiksexponering som verkligen sticker ut. Är det denna typ av ljuslåda, ljusskylt, ljusbox, ljusram eller skyltdisplay du är ute efter så rekommenderar vi er att kontakta Xcen för vidare information. Det kan ni göra via denna länk.

LED ljusskyltar hyllbelysning
Inbyggd ljusram ljustavla